September 27 2020 06:46:42

Navigatie
Home

De Boerboel
Het Karakter
Fokstandaard

Ons Fokbeleid
Onze Honden
Foto's
Pups
Pups verwacht/expected

Mededelingen
Web Links
Contact Info


KARAKTER
Karakter Om dit zelfverzekerd en autoritair karakter verantwoord op te voeden, vereist ook bepaalde kwaliteiten van de toekomstige eigenaar.
Dit is dus geen hond voor beginners! De Boerboel heeft behoefte aan een consequente en eerlijke leiding. Laat uw pup al vroeg kennis maken met alle facetten van de maatschappij waarvan u verwacht later mee in contact te komen.
Socialisatie Wij benadrukken het belang van socialisatie met klem aan elke potentiŽle Boerboel-eigenaar. Iemand die hier niet aan wil voldoen moet geen Boerboel kopen. Als je een Boerboel in een drukbevolkt land zoals Nederland niet wenst te socialiseren om welke reden dan ook, vraagt om problemen.
Conditie Behalve een mentale vraagt een Boerboel ook een goede fysieke conditie van zijn baas. Niet dat de Boerboel zo'n hond is die altijd aan de lijn ligt te 'hengsten', integendeel, over het algemeen lopen ze heel rustig aan de lijn mee, maar je moet hem wel in toom kunnen houden onder onvoorziene omstandigheden.
 
Dominantie In contact met andere honden laat de Boerboel eerst zijn sociale kant zien maar hij verwacht wel van de andere hond(en) dat dit wederzijds is! Hij zal veel tolereren van kleinere rassen maar zal zich niet snel laten domineren door een ander groot ras.
Tolerantie Voor eigen kinderen is de Boerboel zeer tolerant, maar wees voorzichtig als er vriendjes of vriendinnetjes uit de buurt komen spelen. Er bestaat een kans dat de Boerboel bij een 'opstootje' tussen de kinderen partij voor uw eigen kinderen zal kiezen dus blijf altijd toezicht houden wanneer uw of andere kind(eren) met welke hond dan ook alleen zijn.
Conclusie Al met al is het karakter van de Boerboel echt uniek te noemen.
   
   
   
   

Copyright © Saba Boerboels 2010